szechenyi terv

HRportal.hu - 4200 diáknak segített az Életpálya Program

Tartalmas évet tudhat maga mögött a MediaGo Alapítvány. Az Életpálya Programon keresztül több, mint 60 oktatási intézménybe vitte el 150 önkéntes a tudatos életpálya tervezés fontosságát, valamint ismertette meg az önkéntességet a diákokkal - írja a portálunkhoz eljuttatott sajtóközlemény.

Az Életpálya Program gondolata 2012-ben született meg egy kutatásra alapozva, miszerint a fiatalok csupán 18 százaléka mondható ambiciózusnak pályaválasztás terén 42 százalék csak sodródik az árral. Sok esetben elmondható, hogy az oktatási intézményeknek csak korlátozott lehetőségeik vannak teljes körű pályaválasztási, tanácsadói szolgáltatást üzemeltetni, ezáltal a diákok nagy eséllyel kerülnek a nem foglalkoztatott és oktatásban, képzésben nem részesülő csoportba. Az Életpálya Program célja, hogy ezt megelőzze és kiszélesítse a középiskolák lehetőségeit, azzal, hogy a tudatos életpálya tervezés felé tereli diákjaikat.

150 önkéntes, 8000 önkéntes munkaóra, munkáltatói-, állami-, munkavállalói-, oktatási- és egyházi szerepvállalás, továbbá több ezer felsőoktatásban tanuló diák részvétele segítette az Életpálya Program létrejöttét. Munkájuk révén a pályaválasztás előtt álló fiatalok képet kaphattak tudatos életpálya tervezéséhez, az önkéntesség általános társadalmi megbecsüléséhez járulnak hozzá és közreműködnek a programot életre hívó gazdasági és társadalmi probléma enyhítésében.

Megjelenés: 2013.07.02.

Forrás: hrportal.hu

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem