EVS Mentorképzés

evs dok

KÉPZÉS
a Konszenzus Alapítvány által
a Fiatalok Lendületben Program
Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) mentori szerepéről

Időpont: 2013. május 22-24.
Helyszín: Balatonföldvár, Pergola Panzió

A Fiatalok Lendületben Program által szervezett EVS mentorképzés, az Európai Önkéntes Szolgálat mentorainak és leendő mentorainak szóló tréning volt. A három napos képzésen a mentori tevékenységgel kapcsolatos általános ismeretek bővítésén, a professzionális, személyes segítségnyújtáson alapuló munkához kapcsolódó alapvető ismeretek megszerzésén, illetve mentori kompetenciák, készségek megszerzésén / bővítésén volt a hangsúly.

 

A résztvevők körében a MediaGo Alapítványt képviselő fiatalok is jelen voltak, hogy hasznos tudást és átfogó EVS mentori ismereteket szerezzenek a nemzetközi önkéntes programról.

A képzés célja az volt, hogy segítsen megérteni a mentorok szerepét és feladatait az EVS projektekben, hogy átfogóbb ismereteket adjon a mentorálás elméleti hátteréről, továbbá hogy felkészítse a mentorokat a Youthpass tanulási folyamat támogatására.

A Balatonföldváron töltött három nap során a résztvevők megismerték a mentorálás elméletét és a pszichológiai szempontokat, tisztázták a mentor feladatait és hatókörét az önkéntes szolgálat kapcsán. Olyan kommunikációs technikákat sajátítottak el, amelyek a jövőbeni projektek során segíti a közös munkát a mentor és mentorált között.

Az elméleti ismeretek megszerzése mellett, lehetőség nyílt szituációs gyakorlatok által megismerni a mentorálás ideje alatt felmerülő esetleges problémákat, illetve a konfliktuskezelés módszereit. Különösen hasznos volt, hogy rutinos EVS mentorok tanácsait, személyes tapasztalatait és jó gyakorlatait is megismerhették a résztvevők.

A nem formális és élmény alapú tanulás során a leendő EVS mentorok a programban fontos szereppel bíró Youthpass tanúsítványról is sokat tudtak meg, de az önkéntesek tanulási folyamatának elősegítésére / támogatására is kaptak hasznos tanácsokat.

EVS mentor kepzes csoportkep    EVS Mentorkepzes

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem